Na nebu je gužva, ali u kontroli letenja ima mjesta za 12 novih kontrolora

Na nebu je gužva, ali u kontroli letenja ima mjesta za 12 novih kontrolora – poručuju iz Hrvatske kontrole zračne plovidbe koja je upravo otvorila natječaj za nova radna mjesta u njihovom sjedištu u Velikoj Gorici.

U svom pozivu kandidatima poručuju da ovaj posao nudi učenje i usavršavanje novim tehnologijama, izazov i karijeru te timski rad i zadovoljstvo.

– Imaš stav i sposobnost, trgaš stres na komade – ostvari svoj potencijal! Tražimo entuzijastične, samouvjerene timske igrače, rođene između 1991. i 1997. godine. Budi muško, budi žensko, izdrži selekciju – nagrada je plaćeno školovanje u RH i inozemstvu, siguran posao i prilika za rast – kažu iz HKZP-a.

Za kvalifikacije na natječaj potrebna je četverogodišnja srednja stručna sprema, aktivno znanje hrvatskog i engleskog jezika te zdravstvena sposobnost, a prednost imaju kandidati sa završenim studijem iz područja zračnog prometa, tehničke struke ili gimnazija odnosno srednja škola tehničke struke. Sve detalje potražite OVDJE.

Da bi obavljali ovaj posao, kontrolori zračnog prometa trebaju posjedovati izvanredne kompetencije brzog i točnog donošenja odluka, izvanredne sposobnosti pamćenja, percepcije i pažnje, visoke razine koncentracije i odličnog snalaženja u prostoru i vremenu, visoko razvijene komunikacijske vještine, samodisciplinu, dobru emocionalnu stabilnost i smirenost, socijalnu zrelost, visoku toleranciju na stres, sklonost timskom radu ivisoku motivaciju za zanimanje kontrolora zračnog prometa.