Modernizacija HRZ-a povećava potrebu za inženjerima za održavanje zrakoplova

Ministarstvo obrane najavilo je kako planira modernizaciju i opremanje Oružanih snaga RH i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane novim tipovima zrakoplova. Time se ukazuje i potreba za privlačenjem i prijemom novih inženjera za održavanje zrakoplova s tržišta rada. S tim ciljem pokazali su interes za oblik suradnje koje je ponudilo Veleučilište Velika Gorica.

Iz Ministarstva i OSRH su iskazali svoj interes za stručnim studijem Održavanje zrakoplova koji se provodi na Veleučilištu Velika Gorica. U cilju suradnje s Veleučilištem Velika Gorica i privlačenja potencijalnih kandidata za prijem u djelatnu vojnu službu moguće je u postrojbama HRZ-a i PZO-a za održavanje vojnih zrakoplova organizirati posjete studenata kako bi se bolje upoznali s održavanjem zrakoplova u Oružanim snagama.

Studenti se tijekom posjeta i stručne prakse upoznaju s organizacijom i procesom održavanja u postrojbama za održavanje vojnih zrakoplova te imaju mogućnost koristiti stručnu literaturu – tehničku dokumentaciju zrakoplova, kako za potrebe studija tako i za izradu diplomskih radova te stručnu pomoć časnika OS RH, zapovjednika postrojbi za održavanje i strukovnih časnika – inženjera za održavanje određenog tipa zrakoplova ili zrakoplovne specijalnosti.

Studenti stručnog studija „Održavanje zrakoplova“ nakon završenog studija imaju mogućnost prijema u djelatnu vojnu službu na ustrojbena mjesta časnika – inženjera za održavanje vojnih zrakoplova.

Za prijem u Oružane snage s tržišta rada kandidati, osim završenog studija održavanja zrakoplova, prema sadašnjim odredbama zakona trebaju proći dragovoljno služenje vojnog roka što se može odraditi i tijekom studija u ljetnom periodu. Nakon dragovoljnog služenja vojnog roka zainteresirani kandidati mogu s Ministarstvom obrane sklopiti ugovor o prijemu u djelatnu vojnu službu. Više informacija potražite na stranicama Veleučilišta VG.