AIRVG2018: Dolazak i parkiranje, upute posjetiteljima

Poštovani posjetitelji, molimo da zbog očekivano velikog broja gostiju i specifičnosti događanja se pri dolasku na AIRVG2018 pridržavate uputa policije i redara, obratite pažnju na prometne znakove te u slučaju dolaska automobilom parkirate u organiziranim zonama za parkiranje.

Ulaz i parkiranje na AIRVG2018 su besplatni.

DOLAZAK AUTOBUSOM

Svi posjetitelji koji će dolaziti na AIRVG2018 moći će koristiti besplatnu autobusnu liniju koja će povezivati autobusne stanice javnog gradskog prijevoza u naselju Velika Gorica sa Zrakoplovno-tehničkim centrom Velika Gorica.

Besplatan prijevoz kružnom linijom odvijat će se na sljedećoj ruti:

ZTC – Sisačka ulica – Trg kralja Tomislava – Zagrebačka ulica – Ulica LJ.Posavskog- Matice hrvatske – Autobusni kolodvor – Sisačka ulica – ZTC (autobus se zaustavlja na ZET stanicama na liniji)

Na predmetnoj liniji prometovat će označeni autobus Autoturista, a u svega par minuta odvest će vas do vašeg odredišta. Polasci su svakih pola sata, a autobus će prometovati u vremenu od 10 do 21 sat.

DOLAZAK AUTOMOBILOM

AIRVG2018 održava se na prostoru Zrakoplovno-tehničkog centra Velika Gorica, Sisačka 39E, u vremenu od 11 do 20sati, te je pristup parkiralištu organiziran kroz ulaz sa Sisačke ulice – kod Veterinarske stanice tj. Centra za vozila. U poslijepodnevnim satima mogu se očekivati prometni čepovi na ovoj lokaciji.

U zoni održavanja događanja organizirana je posebna kružna prometna regulacija na način da se automobilima ulazi na južnom ulazu kroz Sisačku ulicu, jednosmjerno u pravcu sjevera sve do ulaza u Zrakoplovno-tehnički centar gdje je poveznica na pistu ZTC-a na kojoj je organizirano parkiralište. Molimo posjetitelje da se pridržavaju uputa redara te ne ostavljaju automobile na prilaznoj cesti prema ZTC-u (zbog prolaska autobusa) već isključivo na pisti ZTC-a odnosno označenim parkirnim površinama!

Sa sjeverne strane (Kobilić) neće biti moguć pristup automobilima prema ZTC-u!

POSEBNE UPUTE POSJETITELJIMA

 – Strogo je zabranjeno dizanje dronova u zoni ZTC-a, kao i dolazak s drugim letećim objektima (uključujući dječje balone na helij)
 – Strogo je zabranjeno pušenje u blizini zrakoplova (pušenje je dozvoljeno na označenim mjestima – ugostiteljstvo)

 – Strogo je zabranjeno kretanje pistom ZTC-a od sjevernog ulaza (Kobilić) za vrijeme letačkog programa (osiguravaju redari)

 – Oprezno pristupajte zrakoplovima kako se ne bi ozlijedili

 – Slušajte upute policije, osiguranja i službenih osoba