FOTO: AIRVG2018 u slikama

Manifestacija “AirVG 2018” na pisti ZTC-a okupila je na tisuće posjetitelja, stručnjaka, zaljubljenika u avione, znatiželjnike, bivše i sadašnje zaposlenike i sve one okupljene oko ZTC-a i Ministarstva obrane; pilote, bivše, sadašnje i buduće, roditelje s djecom, goste iz svih krajeva Hrvatske, ali i Europe.

I dok su na tlu imali prilike razgledati opremu i letjelice, a u prostoru ZTC-a vidjeti kako se one servisiraju, nebom se prolomio zvuk MIG-a 21, iz helikoptera su iskočili padobranci, svoj rad predstavila je i specijalna antiteroristička jedinica, ameđu tridesetak letjelica na zemlji u Gorici se po prvi puta mogao vidjeti i posljednji dodatak eskadrili HRZ-a – helikopter Kiowa Warrior OH-58D. I dok se na zemlji moglo ući u svijet održavanja zrakoplova ili se upoznati s potpisnicima Povelje prijateljstva Grada zrakoplovstva, na nebu se događala prava letačka rapsodija. Od gromoglasnog zvuka mlaznog MiG-21, 80 godina starog klipnog motora dvokrilca PO-2, žirokoptera i bezmotornih jedrilica. Svi oni zajedno pokazali su puni spektar mogućnosti zrakoplova. Uz domaće avijatičarske snage gosti su ove godine bili letački as Peter Podlunšek iz Slovenije u akrobatskom zrakoplovu Extra E330 i Red Bullov Blanix team iz Austrije koji je posjetitelje očarao svojim crtanjem po nebu. Savršeni kraj savršenog zrakoplovnog dana zaključio je savršeni nastup Krila Oluje.

Organizatori manifestacije AIRVG2018 bili su Grad Velika Gorica, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo te Zrakoplovno tehnički centar, dok je uz generalnog pokrovitelja Hrvatsku kontrolu zračne plovidbe manifestaciju omogućili i sponzori Međunarodna zračna luka Zagreb, Trade air, Erste bank, Euroherc i  Turistička zajednica Velike Gorice.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji te na FB stranici Velika Gorica – Grad zrakoplovstva.