Od rujna linija tri puta tjedno za Seoul

Korean Air, najveći zrakoplovni prijevoznik iz Južne Koreje koji leti prema 123 destinacije i spaja 43 zemlje svijeta, od rujna ove godine tri će puta tjedno povezivati glavni južnokorejski grad Seoul i Zagreb, i to do kraja ljetnog i u zimskom redu letenja. Karte za spomenutu liniju će uskoro biti u prodaji.

Linija Seoul – Zagreb će do kraja ljetnog reda letenja letenja biti izravna, a od zimskog reda letenja linija će u povratku ići preko Züricha (Seoul-Zagreb-Zurich-Seoul). Korean Air će za Zagreb u rujnu i listopadu letjeti zrakoplovom tipa Airbus  A330-200 i to utorkom, četvrtkom i subotom, s polaskom iz Seoula (ICN) u 11:05, dolaskom u Zagreb u 15:45. Iz Zagreba povratak će biti u 17:00 te dolazak u Seoul idući dan u 10:30.

Od zimskog reda letenja Korean Air će letjeti zrakplovom tipa  Boeing  787-9 – Dreamliner  kapaciteta 269 sjedala. Linija će letjeti ponedjeljkom, srijedom i petkom sa polaskom iz Seoula u 11:25, dolaskom u Zagreb u 14:55, iz Zagreba avion će ići za Zurich u 17:00, doći će u Zurich u 18:40 odakle će u 20:55 ići prema Seoulu u koji dolazi u 15:35.

Ovo je već treća cjelogodišnja linija iz Zagreba prema Aziji .  Emirates leti jednom dnevno za Dubai te Qatar Airways dva puta dnevno za Dohu.

Spomenuta linija Seoul – Zagreb dolazi u vrijeme turističkog „booma“ Zagreba te značajnog povećanja broja turista iz Južne Koreje – njih gotovo pola milijuna posjetilo je Hrvatsku prošle godine. Uz to, još jedna nova linija u Zagrebu pridonijet će dodatnom povećanju prometa Zračne luke Franjo Tuđman koje se kontinuirano bilježi od otvorenja novog putničkog terminala. Tako je zagrebačka zračna luka nedavno dočekala ovogodišnjeg milijuntog putnika, čak 13 dana ranije nego ikad u povijesti, a  od početka godine do danas zabilježen kumulativni rast broja putnika od 11%.

Povećanje broja putnika prate i pozitivni rezultati istraživanja zadovoljstva putnika i nagrade struke.